Leernetwerk zittenblijven voorkomen 2020 en flexibilisering.

Project Description

In de leernetwerken die ik begeleid staat het delen van ervaringen, lessen en expertise centraal. Aan beide leernetwerken participeren 5 tot 7 scholen.

Het programma Maatwerk wil de eigen ontwikkeling van scholen naar meer maatwerk versterken d.m.v. verschillende activiteiten, zoals leernetwerken rond verschillende onderwerpen. Een van de onderwerpen is het voorkomen van zittenblijven in 2020, waarvoor twee leernetwerken worden georganiseerd.
Scholen hebben afgesproken dat het percentage zittenblijvers van 5,8% in 2014 omlaag gebracht wordt naar 3,8% in 2020. Lente- en zomerscholen zijn een bewezen middel. Maar welke interventies kunnen scholen nog meer organiseren om het percentage zittenblijvers zo maximaal mogelijk te verlagen? Welke vormen van extra ondersteuning kan een school bieden? Hoe krijgen we leerlingen meer gemotiveerd? Zou zittenblijven minder voorkomen als de leerling meer eigenaarschap krijgt over zijn leerproces? En hoe ondersteunen we leerlingen met een zwakkere sociaaleconomische achtergrond?

Project Details

  • Date 21 oktober 2016
  • Tags Opdrachtgevers

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top