QuickScan Kwaliteit en Ambitie

Met elkaar in gesprek over de kwaliteit van uw school

“QuickScan Kwaliteit en Ambitie”

U wist het uiteraard al lang, dat de kwaliteit van uw school en/of afdeling meer omvat dan alleen de opbrengsten. Het onderwijsproces is minstens zo belangrijk; met het oog op uw eigen verbeterinspanningen, maar ook omdat de Inspectie niet alleen het oordeel ‘zwak’ kan geven op basis van onvoldoende opbrengsten, maar ook vanwege onvoldoende kwaliteit van het onderwijsproces. Het oordeel ‘zwak’ op basis van het onderwijsproces komt steeds vaker voor, maar veel scholen zien dit niet aankomen. Om uw zicht op de kwaliteit van het onderwijsproces aan te vullen en te vergroten, is door het project Leren verbeteren in samenwerking met experts van APS (Mehmet Okuducu en Henk van Woudenberg) en Conseils een ‘QuickScan Kwaliteit en Ambitie’ ontwikkeld.

[one_half]
In de voorliggende versie is ook de feedback van experts die zwakke afdelingen begeleiden, van schoolleiders, bestuurders en inspecteurs verwerkt. De uitkomst van deze scan geeft u input om met elkaar het gesprek aan te gaan over de onderwijskwaliteit in uw school. Het beste resultaat behaalt u dan ook wanneer u de scan door verschillende medewerkers in laat vullen en met elkaar de antwoorden vergelijkt en bespreekt.

Zeven domeinen
Deze QuickScan bestaat uit zeven domeinen. Deze domeinen hangen met elkaar samen en geven een totaalbeeld van de onderwijskwaliteit op uw school. Het is daarom aan te raden alle domeinen in te vullen. U kunt er echter ook voor kiezen om alleen het domein in te vullen waarin u inzicht wenst te krijgen.
[/one_half] [one_half_last]Schermafbeelding 2016-01-08 om 14.02.48[/one_half_last][one_half]De domeinen:
1. Primair proces
2. Leiderschap
3. Cultuur
4. Opbrengstgericht werken
5. Kwaliteitszorg
6. Visie en beleid
7. Strategisch vermogen[/one_half] [one_half_last]Schermafbeelding 2016-01-08 om 14.02.29 [/one_half_last]QuickScan downloaden? klik hier of ga naar download

Bron: QuickScan Kwaliteit en Ambitie

Scroll naar boven